پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: از میان تمام مواد پروتئینی، تخم مرغ یک منبع پروتیئنی کامل و دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن است که درصد جذب بالایی دارد.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: از میان تمام مواد پروتئینی، تخم مرغ یک منبع پروتیئنی کامل و دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن است که درصد جذب بالایی دارد.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ سارا جهانبازی افزود: طبق مطالعات صورت گرفته، مصرف پروتئین های دامی با کیفیت بالا به ویژه تخم مرغ که درصدر آنها قرار دارد به طور موثری از تحلیل توده عضلانی در طول سالخوردگی جلوگیری و در هنگام کاهش وزن نیز بافت عضلانی را حفظ می کند.


وی اظهار داشت: تخم مرغ حاوی ویتامین های مهم، مختلف و مورد نیاز بدن از جمله ویتامین های E، D، A ،B12 ، اسیدفولیک، ریبوفلاوین و به ویژه کولین است که به جز ویتامین ریبوفلامین که در سفیده است، تمام ویتامین های تخم مرغ در زرده آن قرار دارد.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در ادامه به تشریح خواص ویتامین های تخم مرغ پرداخت و گفت: ویتامین A از جمله ویتامین های محلول در چربی موجود در تخم مرغ محسوب می شود.


وی اضافه کرد: شب کوری، ناراحتی چشمی (خشک شدن موکوس چشم) و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری های عفونی از جمله عوارض ناشی از کمبود ویتامین A در بدن است.


جهانبازی تخم مرغ را منبع خوبی برای تامین ویتامین B2 بدن عنوان کرد و افزود: کمبود این ویتامین در بدن می تواند منجر به التهاب بدن، خشک و پوسته پوسته شدن اطراف دهان، گوش و بینی شده و در صورت کمبود شدید، در بینایی و خون سازی بدن اختلال ایجاد می کند.


وی ادامه داد: ویتامین B12 نیز یکی دیگر از عناصر ضروری برای تشکیل گلبول های قرمز خون است که کمبود آن در بدن موجب کم خونی، خستگی و اختلالات سیستم عصبی فرد می شود.


وی ابراز داشت: از دیگر ویتامین های موجود در تخم مرغ می توان به ویتامین D اشاره کرد، که از جمله ویتامین های محلول در چربی است و برای جذب، تعادل و تثبیت کلسیم و فسفر در بدن لازم و ضروری است.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، شیر، کره، تخم مرغ و جگر را از جمله منابع کافی ویتامینD  دانست و گفت: کمبود این ویتامین منجر به ایجاد نرمی استخوان در کودکی و پوکی استخوان درر بزرگسالی می شود.


وی در خصوص ویتامین  E که از دیگر ویتامین های محلول در چربی تخم مرغ است، اذعان داشت: این ویتامین اثر درمانی و پیشگیری کننده از بیماری های عروق کرونر، سرطان سینه، سرطان ریه، آترواسکلوز (تصلب شریان)، دیابت و التهابات و آسیب های ورزشی داشته و کمبود آن در بدن منجر به اختلال در تولید مثل و ضعف عضله قلب می شود.


کولین یکی از ویتامین های مهم موجود در تخم مرغ


جهانبازی تصریح کرد: کولین یکی از ویتامین های مهم موجود در تخم مرغ است که به دلیل اهمیت این ماده در ساختمان بدن، مصرف نکردن منابع آن در گروه های خاص به ویژه زنان باردار و شیرده می تواند آثار سوء بسیاری به دنبال داشته باشد.


وی ادامه داد: کولین در تکامل جنین نقش بسیار مهمی دارد، بگونه ای که دریافت کولین توسط جنین از مادر نه تنها باعث رشد و تکامل مناسب مغزی او می شود بلکه باعث حفظ تعادل سطح ماده هموسیستئین(اسید امینه) در خون مادر نیز می شد. 


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، مصرف کافی کولین توسط دختران در دوران رشد و بلوغ را موجب کاهش احتمال بروز سرطان سینه در بزرگسالی آنها دانست و افزود: به طور خاص، خوردن یک عدد تخم مرغ در روز به ویژه همراه با میوه وسزیجات با 81درصد کاهش احتمال سرطان سینه همراه است.


 جهانبازی اظهار داشت: مطالعات بالینی انجام شده بر روی افراد بزرگسال سالمی که دچار کمبود کولین بوده اند نشان می دهد که با افزایش ضایعات DNA (که علامت بروز بیماری های مزمن از جمله سرطان، آرتریت و پیری زودرس هستند)، افزایش مرگ سلول های ایمنی بدن به نام لنفوسیت ها و افزایش نقص در عملکرد کبد و عضلات اتفاق می افتد.


 کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در پایان یادآور شد: توصیه می شود افراد در طول هفته حداقل 2 تا 3 بار از تخم مرغ که دارای چنین ارزش غذایی بالایی است، استفاده نمایند.5